31/1/2021

6 Tips voor huurders om geld te besparen

Borg
Huurders
Verhuizen

Service kosten

Servicekosten zijn favoriet bij verhuurders, omdat ze daaronder veel zaken kunnen gooien die dan voor rekening van de huurder moeten komen. Deze kosten zijn echter vaak onterecht Als voorwaarde voor het in rekening brengen van servicekosten, geldt dat de huurovereenkomst meer moet omvatten dan het gebruik van woonruimte. Bovendien moeten deze kosten met je zijn overeengekomen om die door te mogen belasten.

Huurder betaald geen bemiddelingskosten

Als u een woning huurt mag de makelaar in verreweg de meeste gevallen geen kosten bij u in rekening brengen. Dit komt door het verbod op dubbele bemiddelingskosten. U kunt dit geld dan terugvorderen.Soms vraagt de verhuurder of het bemiddelingsbureau u om bemiddelingskosten te betalen, maar noemen ze deze kosten anders. Ze noemen het bijvoorbeeld administratiekosten, contractkosten of makelaarskosten. U hoeft deze kosten niet te betalen als het bemiddelingsbureau voor de verhuurder werkt.

Waarborgsom bij nieuwe huurwoning

Juridisch gezien zijn er geen bezwaren tegen het vragen van een waarborgsom. Wanneer de gehuurde woning in goede staat verkeert op het moment dat jij als huurder vertrekt, dan krijg je de betaalde waarborgsom gewoon weer terug. In veel gevallen worden er onterecht te hoge kosten in rekening gebracht. Pas op voor particuliere verhuurders die bij oplevering van je huurwoning herstelkosten in rekening brengen. Vaak worden er duizenden euro’s in rekening gebracht, ook al is er geen beschrijving van de oorspronkelijke staat van het gehuurde. Anno 2021 moet dit toch helemaal digitaal, transparant en goedkoper kunnen. Gelukkig zijn er nu alternatieven voor de traditionele borg in plaats van 2 maanden borg betaal je eenmalig een kleine fee. Skip Deposit staat dan garant richting de verhuurder. Je betaald pas bij een daadwerkelijke schade. Zo hou je dus veel geld in je zak .die je kan gebruiken voor de verhuizing.

Geen ongelimiteerde boete te late huur

Een verhuurder kan allerlei bepalingen opnemen in een huurovereenkomst, dat betekent nog niet dat deze bepalingen ook rechtsgeldig zijn. Zo eisen sommige verhuurders een boete als je de huur te laat betaalt. Een boetebeding in de algemene voorwaarden is echter niet geldig, als de omvang van de boete niet gelimiteerd is.

Geld terug van verhuurder voor opknappen woning

ls een verhuurder ‘ongerechtvaardigd verrijkt’ is, dan heb je recht op een vergoeding voor de zaken die je bij je vertrek uit de huurwoning hebt laten zitten. Dit is bijvoorbeeld het geval als het gehuurde door jouw wijzigingen in waarde is gestegen. Wil je een succesvol beroep doen op deze schadevergoeding, dan gelden er uiteraard wel voorwaarden.

Besparen op je nutsvoorzieningen

De markt voor stroom, gas en water is een open markt met veel concurrentie. Er zijn partijen die je helpen met goede en energieleveranciers en internetleveranciers met scherpe prijzen. Easy Nuts de specialist in nutsvoorzieningen voor de verhuizende klant