17/3/2021

Skip Deposit sluit partnership met stichting verhuurveilig

Huurders

Fintech platform Skip Deposit en Stichting Verhuurveilig slaan de handen ineen. Dit betekent dat Skip Deposit verhuurmakelaars onder begeleiding van Stichting verhuurveilig kunnen laten groeien op het gebied van compliance, transparantie en hogere kwaliteit dienstverlening.

Wij werken graag met added value partners die onze klanten op uiteenlopende specialismen verder kunnen helpen. Met deze samenwerking hebben we een partner gevonden die de klant helpt de verhuurmarkt eerlijker en transparanter te maken.

Stichting Verhuurveilig

Woonfraude is een toenemend probleem in de Nederlandse verhuurmarkt en veroorzaakt jaarlijks een enorme schadelast door bijvoorbeeld hennepteelt, criminaliteit en huurshoppen.  De woning-eigenaren draaien meestal op voor de vaak torenhoge kosten omdat er nauwelijks financieel verhaal valt te halen op de huurders. Een groot deel van deze woonfraude had voorkomen kunnen worden wanneer de huurders aan een grondig onderzoek waren onderworpen door professionele verhuurmakelaars en -bemiddelaars. Stichting VerhuurVeilig ondersteunt de verhuurmarkt en probeert zo woonfraude te beperken. Door middel van controle, voorlichting en educatie wil deze onafhankelijke stichting de verhuurmarkt veiliger, transparanter en minder fraudegevoelig maken. Stichting VerhuurVeilig geeft verhuurmakelaars en -bemiddelaars de mogelijkheid keurmerkhouder te worden. Hiervoor dienen zij aan een aantal vooropgestelde eisen te voldoen. Met dit keurmerk laten ze zien dat zij een hoge kwaliteit van dienstverlening bieden en zich houden aan hun beloftes.

Skip Deposit

Veilig en transparant huren of verhuren zonder waarborgsom. Het innovatieve platform van Skip Deposit zorgt ervoor dat er na beëindiging van het huurcontract geen discussie is over de afwikkeling. De borg is voor vele huurders een flinke hap uit het spaargeld, wat bij een verhuizing vaak benodigd is voor huisvesting. Daarnaast blijkt er in praktijk vaak onduidelijkheid te zijn hoe de woning moet worden achtergelaten, en wat er van de borg ingehouden kan worden.Skip Deposit biedt een state of the art platform voor vastgoedprofessionals. In ons platform worden de afspraken vastgelegd m.b.t. tot de huurwoning, en is inzichtelijk wat de staat van woning is bij aanvang én beëindiging huur. Met ons platform kan duidelijk worden vast gesteld of de woning volgens afspraak wordt achtergelaten door de huurder. Daarnaast staat Skip Deposit garant voor 3 maanden huur en kunnen we afscheid nemen van de traditionele waarborgsom.