29/4/2023

Verhuurder? Zekerheid en snelheid met waarborgvrij verhuren

Particuliere verhuurder
Zakelijke verhuurder

Het is een gesprek dat momenteel plaatsvindt tussen verhuurders, verhuurmakelaars en huurders in Nederland, omdat het huren zonder borg traditionele borgregelingen voor verhuurders vervangt.

Als je nog niet hebt gehoord van een alternatief voor een borgsom bij het huren, dan zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat jouw huurder of verhuurmakelaar het ter sprake brengt. Het systeem vervangt de traditionele borgsom door een garantie die gedekt wordt door een digitale zekerheidsgarantie, waardoor de huurder eventuele onbetaalde huur of kosten voor schade aan de woning aan het einde van de huurperiode betaalt.

Het kan klinken als een grote verandering ten opzichte van de beproefde methode om geld toe te wijzen aan een borgrekening, maar veel verhuurders hebben ontdekt dat ze beter beschermd zijn met de Skip Deposit dan met de traditionele borgsom, omdat Skip Deposit dekking biedt voor drie keer huursom in plaats van de gebruikelijke 1 of maximaal 2 maanden.

Daar blijft het niet bij. Verhuurders kunnen ook genieten van een aantal andere voordelen wanneer ze verhuren met Skip Deposit :

Minder administratie

Omdat de huurder de digitale zekerheidsgarantie afneemt (tegen een niet-terugvorderbare vergoeding ), waardoor je dekking hebt tot de waarde van 3 keer de huursom. Er is minder administratie, minder gedoe en er zijn absoluut geen kosten voor jou.

Minder leegstand

Doordat huurders niet langer het geld hoeven te sparen om hun borg te betalen of te wachten tot een vorige borgsom is vrijgegeven, kunnen ze sneller intrekken, waardoor de tijd dat jouw woning leegstaat, wordt verkort.

Meer potentiële huurders

Werkende huurders zoeken vaak huurwoningen zonder borg vanwege tijdelijke cashflow problemen of omdat ze geen hulp kunnen krijgen bij hun borgsom. Wanneer je de Skip Deposit aanbiedt, open je de deur voor meer aanvragers. Maar maak je geen zorgen: alle huurders worden op de gebruikelijke manier gescreend, creditcheck en gecontroleerd door jouw verhuurmakelaar.

Snellere terugbetaling bij een geschil

Niemand wil dat een huurovereenkomst eindigt in een geschil, maar wanneer er geschillen ontstaan, moeten verhuurders en huurders zich gesteund voelen. Skip Deposit zal het geschik bekijken en de wet volgen binnen 3 dagen beslissen wij of er wordt uitbetaald.

Skip Deposit biedt een oplossing zonder borg die voor iedereen werkt, dus als het idee van tevreden huurders, minder administratie en betere bescherming voor jouw investering je aanspreekt, kun je ofwel met jouw verhuurmakelaar praten of rechtstreeks contact met ons opnemen.