29/10/2021

Waarborgsom kantoor of bedrijfspand huren

Huurders
Zakelijke verhuurder

Binnenkort een bedrijfspand of kantoorpand huren ?

Welke mogelijkheden zijn er voor de zekerheidstelling voor een nieuw bedrijfspand :

Binnenkort ga je verhuizen naar een bedrijfspand of kantoorpand en dien je een zekerheidsgarantie af te geven. De meest voorkomende variant is de traditionele waarborgsom. Dit is ook meteen de meest vervelende variant aangezien men vaak al 3 maanden borg verlangt en je moet al een maand huur voorruit betalen. Kortom een serieuze hap uit je bedrijfsvermogen die je beter kan gebruiken voor het bedrijf en de verhuizing. Een traditionele waarborgsom biedt achteraf ook altijd gedonder met het terugbetaling aangezien de verhuurder bepaalt wat een schade is en wat er wordt ingehouden

Een tweede variant is bankgarantie waar jij als bedrijf  een bedrag stort bij de bank die geblokkeerd wordt gedurende  de huurperiode.

Een derde variant is Skip Deposit een digitale zekerheidsgarantie waarbij jij als bedrijf een kleine fee betaalt. Waar Skip Deposit garant staat voor eventuele schade zo hou je je bedrijfsvermogen binnen je bedrijf. Als er een schade is keert Skip Deposit binnen 30 dagen uit aan de verhuurder en toetst meteen of het een echte schade is. Uiteraard blijf je zelf verantwoordelijk voor de schade maar betaal je pas bij alleen een schade. Kortom hoe je vermogen binnen je bedrijf en laat een on afhankelijke partij de schade toetsen.